ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Νέοι τριγμοί στο παγκόσμιο εμπόριο [γραφήματα]

Νέοι τριγμοί στο παγκόσμιο εμπόριο [γραφήματα]

Κι εκεί που φαινόταν -ή που ήλπιζαν πολλοί- ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν θα ανοίξει ακόμα πιο βαθιές πληγές στην εφοδιαστική αλυσίδα, μετά το διπλό σοκ της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, τα νεότερα στοιχεία για το κόστος των μεταφορών από την Ανατολή προς τη Δύση και τούμπαλιν, επιβεβαιώνουν τους πιο επιφυλακτικούς.
super market

Το φως στην άκρη του πληθωριστικού τούνελ και οι κίνδυνοι για πισωγύρισμα

Οι νεώτερες μετρήσεις των διεθνών τιμών των τροφίμων επέτρεψαν κάποιους- συγκρατημένους ομολογουμένως- στεναγμούς ανακούφισης, ενώ και τα μαντάτα από το πάντα “ευαίσθητο” πεδίο της Ενέργειας παραμένουν σχετικά καθησυχαστικά.  
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο πάνελ

Σταϊκούρας: Υψηλής σημασίας για την Ελλάδα η ανάπτυξη εμπορευματικού διαδρόμου ευρωπαϊκού Βορρά – Νότου

«Το σύστημα μεταφορών αλλάζει και οι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να σκεφτούν βιώσιμες και ισοδύναμες λύσεις μεταφορών», ανέφερε ο υπουργός.
NEWSROOM /
Ναυτιλία: Κατά 173% έχει εκτιναχθεί το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων εξαιτίας των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Ναυτιλία: Κατά 173% έχει εκτιναχθεί το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων εξαιτίας των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Το ΔΝΤ αποκάλεσε την Ερυθρά Θάλασσα «συστημικά σημαντική ναυτιλιακή λωρίδα» που διαχειρίζεται περισσότερες από 19.000 διελεύσεις πλοίων ετησίως.
εργαζόμενος μεταφορές κουτιά βαν φορτηγάκι

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1%, σε βάρος, κατέγραψαν τα εμπορεύματα που διακινήθηκαν με φορτηγά το 2022

Αύξηση του βάρους των φορτίων /εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά οχήματα ταξινομημένα στην Ελλάδα καταγράφηκε πέρυσι σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με την έρευνα οδικών εμπορευματικών μεταφορών της ΕΛΣΤΑΤ.
NEWSROOM /
Φωτογραφία shutterstock

Κίνα: Θετικές είναι οι τάσεις για την πορεία του εξωτερικού εμπορίου στο πρώτο δίμηνο του 2023

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα αυτή τη χρονιά με την καταγραφή μιας θετικής τάσης όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο Γιου Τζιανχούα, επικεφαλής της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων (GAC), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε πρόσφατες αναφορές για άδεια εμπορευματοκιβώτια που έχουν συσσωρευτεί σε κινεζικά λιμάνια, προκαλώντας γενικότερη ανησυχία για την πορεία του κινεζικού εμπορίου.
NEWSROOM /